ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η πολυβραβευμένη ταινία του Τάσου Μπουλμέτη που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποτελώντας μια από τις πιο εμπορικές ελληνικές ταινίες όλων των εποχών και σίγουρα την μεγαλύτερη των τελευταίων 30 ετών.

Πρωτότυπος τίτλος: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Έναρξη ταινίας: 18.05.2017
Διάρκεια: 108 Λεπτά
Χώρα Παραγωγής/Έτος: GRE/2003
Είδος: Δράμα
Ηθοποιοί: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλης Μιχαηλίδης, Ρένια Λουιζίδου, Τάσος Μπαντής, Στέλιος Μάινας, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Θεόδωρος Έξαρχος, Tamer Karadagli, Basak Köklükaya
Σκηνοθέτης: Τάσος Μπουλμέτης
Διανομή: Village
Καταλληλότητα: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  • Digital 2D

ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν ο ΦΑΝΗΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ), ένας γοητευτικός σαραντάρης καθηγητής αστροφυσικής, μαθαίνει πως ο παππούς του, που έχει να δει από τα 7 του χρόνια και ζει στην Κωνσταντινούπολη, αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα, προετοιμάζεται πυρετωδώς για αυτήν τη συνάντηση που περίμενε σε όλη του τη ζωή. Φωνάζει τους παλιούς φίλους του παππού να τον υποδεχτούν όλοι μαζί και ετοιμάζει μια σειρά από πιάτα πολίτικης κουζίνας. Το τραπέζι είναι στρωμένο και το μόνο που απομένει είναι η άφιξη του παππού. Εκείνη, όμως, τη σημαντική, για τον Φάνη, στιγμή, ένα τηλεφώνημα αναβάλει τη συνάντηση. Ο παππούς αρρωσταίνει καθώς πηγαίνει στο αεροδρόμιο. Έτσι ο Φάνης αποφασίζει να πάει εκείνος στη Κωνσταντινούπολη και να ξαναζήσει τις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων. Η Πολίτικη Κουζίνα είναι πικάντικη. Κι αυτό γιατί παλιά, η Κωνσταντινούπολη ήταν μια κοσμόπολη. Άνθρωποι απo όλο τον κόσμο φεύγανε από τους τόπους τους και πήγαιναν στην Πόλη για να φτιάξουν μια καλύτερη τύχη. Τις ιστορίες του τόπου τους, για να μην τις ξεχάσουν, τις έβαζαν μέσα στο φαγητό τους. Ό,τι κουβαλούσαν από τον τόπο τους ήταν δυο δράμια πιπέρι, λίγη ρίγανη, ένα κομμάτι σαφράνι. Και μόλις κατάφερναν να στεριώσουν, τότε πάλι κάτι συνέβαινε και έπρεπε να φύγουν ξανά. Η Πολίτικη Κουζίνα είναι και Πολιτική γιατί είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που άφησαν το φαί τους στη μέση, κάπου αλλού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτή την επιλογή
Online αγορά εισιτηρίων, Κράτηση θέσεων Online αγορά εισιτηρίων, (Δεν υποστηρίζεται η κράτηση θέσεων) Αγορά εισιτηρίων μόνο από τα ταμεία του κινηματογράφου Μη διαθέσιμη προβολή

Πες μας τη γνώμη σου

Εδώ μπορείς ν' αφήσεις τα σχόλιά σου

Πρέπει να κάνεις εγγραφή για να χρησιμοποιήσεις αυτή την λειτουργία είσοδος.Αν δεν είσαι εγγεγραμμένος χρήστης μπορείς να γραφτείς εύκολα εδώ.